Silvadec, een onderneming met waarden

Silvadec, gezien door zijn bedrijfsleiders, een toekomstgerichte onderneming

Gepassioneerd door het avontuur van het ondernemen hebben we Silvadec opgericht in 2001 met de lancering van een nieuw product op de Europese markt: Silvadec houtcomposiet. We zijn erg trots dat ons bedrijf, door te focussen op innovatie en de verovering van nieuwe markten, is uitgegroeid tot de Europese leider in houtcomposiet.

Ons bewust van de grote milieu-uitdagingen van onze tijd, zetten we ons in door een actief beleid te voeren dat onze impact op het milieu vermindert, gevalideerd door een ISO 140001-certificering in 2014. Sinds haar oprichting heeft SILVADEC meer dan 80 banen gecreëerd in Europa. Met al onze medewerkers samen zetten we ons volledig in om onze klanten tevreden te stellen.

Bénédicte Jézéquel et Philippe Crez, co-fondateurs de Silvadec

Een organisatie ten dienste van de klanten

Silvadec is zo georganiseerd om aan haar klanten een service te kunnen verzekeren op lokaal niveau. Met een goed ontwikkeld distributienetwerk wereldwijd, vertrouwt het op geselecteerde partners voor hun professionaliteit.

Silvadec voorziet hen van regelmatige en permanente opleiding over de Silvadec producten en biedt tools aan om hun klanten te informeren. Silvadec heeft daarom lokale oplossingen voor een service en advies van hoog niveau over het gebruik van haar producten.
Bovendien is het bedrijf Silvadec zeer toegankelijk zijn voor distributeurs. Haar adviseurs zijn bereikbaar en beschikbaar zijn om hun vragen te beantwoorden.

De doelstelling bestaat erin om nevenproducten uit de houtzagerij (spaanders en zaagsel) en houtmeel te recycleren in de composietplanken van Silvadec. Op die manier heeft Silvadec zekerheid over:

  • de oorsprong en de constante kwaliteit van het houtmeel in de tijd;
  • de toevoer van de volumes die de onderneming nodig heeft om haar internationale ontwikkeling veilig te stellen;
  • een maximale beperking van de CO2-emissies ten gevolge van het vervoer van de grondstoffen, aangezien deze plaatselijk beschikbaar zijn.

Een technologie ten dienste van de innovatie

Gericht naar de toekomt innoveert Silvadec voortdurend door het aanbieden van modulaire producten en methodes, een combinatie van hout met moderne en esthetische materialen.

Ze lanceerde achtereenvolgens een gamma van terras, omheining, reling en gevelbekleding met producten aangepast aan de Franse en Europese markt (esthetisch, normen, etc.).

Deze dynamiek duurt voort en SILVADEC investeert in onderzoek en ontwikkeling. Ze zet in op het menselijk potentieel van zijn teams en is betrokken bij het onderwijs. Zo verwelkomt en traint ze leerlingen en ontwikkelt samenwerkingsverbanden met universiteiten en onderzoekers.

C2J : op weg naar een kringloopeconomie

logoc2j-webOm verdere ontwikkeling te verzekeren heeft Silvadec in 2014 het bedrijf C2J opgericht, een joint venture in samenwerking met Josso, de grootste houtzagerij in Bretagne. De doelstelling bestaat erin om nevenproducten uit de houtzagerij (spaanders en zaagsel) en houtmeel te recycleren in de composietplanken van Silvadec. Op die manier heeft Silvadec zekerheid over:

  • de oorsprong en de constante kwaliteit van het houtmeel in de tijd;
  • de toevoer van de volumes die de onderneming nodig heeft om haar internationale ontwikkeling veilig te stellen;
  • een maximale beperking van de CO2-emissies ten gevolge van het vervoer van de grondstoffen, aangezien deze plaatselijk beschikbaar zijn.

C2J is sinds 2018 volledig in handen van Silvadec. Door zijn economische, ecologische en maatschappelijke investeringen via C2J te versterken, levert Silvadec zware inspanningen op het vlak van duurzame ontwikkeling.