Silvadec 1ste producent van houtcomposiet

Een beproefde technologie voor in Frankrijk geproduceerd houtcomposiet

Opgericht in 2001 in Frankrijk, Silvadec is het eerste bedrijf dat houtcomposiet produceert in Europa. Medeoprichters, Bénédicte Jézéquel et Philippe Crez, hebben het meest gerenommeerde Noord-Amerikaans bedrijf benaderd voor het ontwikkelen van een specifieke formule houtcomposiet met als hoofdbestanddeel houtmeel en het creëren van het houtcomposiet Silvadec, een gepatenteerd product. De internationale vraag is sindsdien alleen maar blijven toenemen.

Silvadec heeft als toonaangevend producent meer dan 15 jaar ervaring in deze technologie en geniet van de meer dan 25 jaar historisch aanzien van de Noord-Amerikaanse partner.

Silvadec heeft dankzij zijn meesterschap van het materiaal, ervaring en innovatie een leidinggevende positie in Frankrijk en Europa voor het produceren van houtcomposiet en wordt beschouwd als het referentiebedrijf in zijn markt

Tenslotte besteedt Silvadec bijzondere aandacht aan de kwaliteit van de grondstof. Dit is de reden waarom het een partnerschap is aangegaan met een Bretoense, in 2014, houtzagerij door de joint-venture ‘C2J’. Zij verzekert de controle over het houtmeel, zowel kwaliteit als volume en dit garandeert een optimale controle over het eindproduct.

  Enkele cijfers:

  • Oprichting in oktober 2001 in Arzal, Frankrijk
  • Industriële site van 4000 m²
  • Productie van 1 miljoen m² houtcomposiet per jaar

Een producent van houtcomposiet met een gekende en erkende knowhow

De expertise van Silvadec is essentieel in een markt die voortdurend evolueert! Dankzij de beheersing van de technologie ontwikkelt Silvadec een unieke formule houtcomposiet met als hoofdbestanddeel houtmeel, ecologisch en hoge kwaliteit (2/3 houtmeel, 1/3 polyethyleen).

Deze expertise wordt erkend door hun klanten, toonaangevende retailers van hout en bouwmaterialen, door de partners die hen vergezellen in het avontuur sinds de oprichting maar ook door internationaal gerenommeerde architectenbureaus.

Dit vertrouwen wordt gemeten en is zichtbaar door middel van nationale architectonische prestaties en de grote internationale hem toevertrouwde.

De garantie voor duurzame producten

Als producent engageert Silvadec zich naar zijn klanten toe om de kwaliteit van zijn producten 25 jaar te garanderen: Silvadec garandeert de koper dat voor een periode van 25 jaar (privégebruik) en 10 jaar (commercieel, professioneel of openbaar) vanaf de datum van aankoop  en op voorwaarde van normaal gebruik en regelmatig onderhoud, dat de profielen voor terras, omheining en reling in  Silvadec houtcomposiet geen splinters zullen vormen en niet onderworpen zijn aan structurele schade door schimmels, xylofage insecten of termieten.Zie voorwaarden (terrasomheining). De gevelbekleding is 10 jaar garantie: zie voorwaarden (gevelbekleding ).

Innovatief en volledige gamma’s met een grote keuze aan kleuren en afwerkingen

Silvadec is een producent van houtcomposie die met haar R&D team een ruime productkeuze heeft ontwikkeld.

Als dynamische en innoverende onderneming investeert ze constant in onderzoek en ontwikkeling voor de kwaliteit van haar houtcomposiet, haar design en het ontwerp van nieuwe oplossingen voor buiteninrichting.

Ze past zich aan de noden van een veeleisende markt aan die voortdurend evolueert en biedt een ruim gamma van planken voor terras, afsluiting, reling en gevelbekleding aan die beantwoorden aan de nieuwe trends op decoratievlak.

Toegankelijke producten en een service in uw buurt

De producten van Silvadec zijn overal te verkrijgen. Talrijke toonaangevende retailers en specialisten op het gebied van de handel in hout of bouwmaterialen verdelen vandaag houtcomposiet van Silvadec.

Contacteer ons om te weten te komen waar de dichtstbijzijnde verdeler zich bevindt die u het product kan leveren dat u nodig heeft! Deze zal u advies geven of u een installateur aanbevelen.

Silvadec zet al zijn knowhow en zijn netwerk in om u de meest betrouwbare en nauwkeurige informatie te geven over het inrichten van uw buitenruimte met onze producten.

carte-europe-silvadec

Ecologisch beheer en ecologisch verantwoorde producten

Het bedrijf Silvadec leidt een eco-verantwoord beleid en voldoet aan de strenge normen van het milieubeleid. Onze productietechnologie bestaat uit het recycleren van van hout uit duurzaam beheerde bossen. Onze producten zijn 100% recyclebaar en geven geen giftige producten vrij.

Silvadec produceert dus uit gerecycleerde houtsnippers en -zaagsel een composietmateriaal met eigenschappen als die van exotische houtsoorten. Door dit te doen strijdt ze tegen ontbossing en positioneert Silvadec haar houtcomposiet als een lokaal en milieuvriendelijk alternatief.  Zo zijn alle Silvadec producten ook geschikt voor HQE projecten.

In 2014 behaalde het bedrijf een ISO 14001-certificering, een teken van haar inzet voor het milieu door een continue verbetering voor het terugdringen van de milieueffecten.

In 2017 werd Silvadec door de Singapore Green Building Council (SGBC) bekroond met de hoogste ‘grade’ die ooit aan een fabrikant van houtcomposiet was toegekend.

Silvadec: Franse producent van houtcomposiet, pionier en marktleider, partner van buitenruimtes voor het leven