Onze Silvadec houtcomposiettechnologie

Houtcomposiettechnologie by Silvadec

Ons houtcomposiet heeft uitzonderlijke gebruikseigenschappen door zijn unieke samenstelling. Silvadec composiet bestaat hoofdzakelijk uit hout en is een uniek materiaal van hoge kwaliteit, gekleurd in de massa, dat uit een mengeling van houtmeel afkomstig uit Frankrijk (2/3) en  hogedichtheidspolyethyleen (1/3) bestaat met een exclusieve reconstitutie onder de vorm van vezels voor een grotere duurzaamheid. Dit uitzonderlijk materiaal kent zijn gelijke niet in Europa.

Als specialist in het inrichten van buitenruimten stelt Silvadec volledige productgamma’s voor uit houtcomposiet die aan elke behoefte voldoen (volle terrasplanken, holle planken voor afsluitingen, latwerk voor gevelbekleding, relingen).

De voordelen van Silvadec houtcomposiet

Het Silvadec® houtcomposiet vervolledigt op een ideale manier het aanbod van buitenhout omdat het hetzelfde uitzicht heeft zonder de nadelen ervan :

 • Wordt niet grijs
 • Geen behandeling nodig, enkel reinigen
 • Rotvrij

Dankzij haar beheersing van de technologie produceert Silvadec een duurzaam product met een hoog percentage hout waardoor het voordelen heeft in vergelijking met andere soorten houtcomposiet op de markt met een lager houtgehalte:

 • Kan makkelijk bewerkt worden
 • Heeft een warm uitzicht dat in de tijd bewaard blijft
 • Groter gebruikscomfort : minder warm voor blote voeten* en betere glijweerstand
 • Grotere UV-weerstand : minder breekbaar of minder gevoelig voor invloeden in de tijd

*voor het Naturelle Gamma

Productietechnologieën

NATURELLE GAMMA
Een beproefde extrusietechnologie die heel goed op massief hout lijkt

Dit is Silvadec® houtcomposiet in ruwe toestand, een gepatenteerd product met een heel hoog houtgehalte. Het houtmeel is zichtbaar aan het oppervlak en de planken zijn in de massa gekleurd. Het « Naturelle » gamma bestaat uit de Elegance planken – geschikt voor terrassen, afsluitingen en relingen – en uit de Emotion planken die voor terrassen verkrijgbaar zijn. Het zijn planken die even gemakkelijk bewerkt worden als massief hout en ze kunnen dus geschuurd, geschaafd, doorboord, enz. worden. De terrasplanken van het Naturelle Gamma bieden talrijke voordelen:

 • Ruime keuze aan kleuren, breedtes en afwerkingen
 • Volle planken die gemakkelijk te bewerken zijn
 • Behandeld aan de “onderzijde” om vochtopname langs de onderkant tegen te gaan.
 • Ideaal voor blote voeten (temperatuur equivalent aan dat van exotisch hout)

Elegance planken (Terrasplank Elegance Gegroefd, Terrasplank Elegance Glad, Terrasplank Elegance Gestructureerd, Schermplank Afsluiting Elegance, Reling Elegance) en Emotion (Terrasplank Emtion Glad) zijn bedoeld voor buitenruimten die onderhevig zijn aan UV-straling en weersinvloeden en moeten regelmatig worden gereinigd..

Bij de eerste blootstellingen aan uv-stralen vergelen de planken. Dit is toe te schrijven aan het houtmeel; daarna krijgen ze opnieuw hun originele kleur. De vergeling is een tijdelijk verschijnsel.

HIGHTECH GAMMA
Een innoverende co-extrusietechnologie met uitzonderlijke eigenschappen

In het ‘High-Tech’-gamma vindt u alle Atmosphere-planken voor terrassen, afsluitingen en gevelbekledingen.

Deze producten worden door Silvadec gemaakt door middel van een innoverend co-extrusieproces: hierbij omhult een beschermende polymeerlaag de plank van houtcomposiet, waardoor het eindproduct opmerkelijke kwaliteiten krijgt:

 • Geen tijdelijke verkleuring bij de plaatsing: de kleur blijft stabiel
 • Heel eenvoudig te reinigen

Het gebruik van deze planken is niet alleen geschikt voor buiten, maar ook voor beschutte of half-beschutte omgevingen..

De planken van houtcomposiet van Silvadec op basis van de High-Tech-technologie zijn verkrijgbaar voor de volgende toepassingen:

De terras-, afsluitings- en gevelbekledingsplanken uit houtcomposiet van Silvadec® worden in 2 groepen onderverdeeld.