Een producent van houtcomposiet die innovatie hoog in het vaandel voert

Een producent van houtcomposiet in het hart van de innovatie

Silvadec heeft zich geleidelijk opgewerkt tot de Franse en daarna Europese referentie van het houtcomposiet. Met een team van vier onderzoekers en ingenieurs blijft Silvadec investeren in R&O en zich onderscheiden in onderzoek, innovatie en design. Zo blijft ze de kwaliteit, duurzaamheid en het esthetisch aspect van haar houtcomposiet verbeteren en nieuwe oplossingen voor de aankleding van buitenruimtes te ontwikkelen. Ten slotte gaat Silvadec samenwerkingsverbanden aan met universiteiten..

Een onderneming die al meermaals in de prijzen is gevallen

logo-trophee-nouveaute-au-salon-piscine-nov08-lyon-WEB

Zo ontwikkelt Silvadec zich onophoudelijk verder. De onderneming valt regelmatig in de prijzen op gekende internationale beurzen als producent van composietplanken die innovatie hoog in haar vaandel voert :

  • 2003 : Lyon d’Or, Eurobois beurs
  • 2003 : Gouden medaille van de innovatie, Batimat
  • 2005 : Prijs van de innovatie, beurs van tuinen & landschappen
  • 2008 : Trofee van de vernieuwing, zwembadbeurs
  • 2010 : Prijs van de innovatie, Gardenbeurs (Praag)
  • 2018 : Prijs van de innovatie, “Carrefour international du bois” (France)

Een grote keuze aan producten, kleuren en afwerkingen

Als specialist van buiteninrichting stelt Silvadec een volledig aanbod voor van planken voor terrassen, afsluitingen, relingen en gevelbekledingen die aan talrijke toepassingen beantwoorden. Als toekomstgerichte pionier in de composietproductie heeft Silvadec als doelstelling haar technologie en knowhow ten dienste te stellen van de innovatie. Zo is de onderneming in staat om haar klanten planken in verschillende kleuren en afwerkingen te leveren die met de markttrends overeenkomen.