Resistent en duurzaam houtcomposiet

Door de beheersing van de technologie ontwikkelt Silvadec een unieke formule van houtcomposiet die hoofdzakelijk uit hout bestaat, ecologisch en van hoge kwaliteit is (⅔ houtmeel, ⅓ polyethyleen). We verbinden ons tot heel wat duurzaamheidscriteria voor onze producten en tot een grote bewezen weerstand tegen uitglijden en krassen waarvan u hier de officiële resultaten vindt.

Glijweerstand van onze terrasplanken

Onze terrasplanken uit Silvadec houtcomposiet bieden een bekleding voor buitenterrassen die een goede weerstand biedt tegen het glijden op blote voeten of voeten in schoenen. Weerstandstesten tegen het glijden op blote voeten volgens de Duitse DIN 51097-norm uitgevoerd door het CSTB en testen tegen het glijden op voeten in schoenen volgens de Duitse DIN 51130-norm uitgevoerd door het TÜV Rheinland, bewijzen het :

– Test op blote voeten

De behaalde resultaten zijn : Klasse C – Een sterke hechting op blote voeten volgend de Duitse DIN 51097-norm.

– Test op voeten met schoenen

Behaalde resultaten volgens de Duitse norm glijweerstand voor voeten met schoenen – DIN 51130

  • Classificatie R11 : getuigt van een hoge hechting (aangepast aan het gebruik van het type terrassen voor collectief gebruik op de begane grond, overlopen met toegang naar buiten van voor het publiek toegankelijke ruimten) enz.
  • Classificatie R12 : getuigt van een sterke hechting (aangepast aan het gebruik van het type voorplein van voor het publiek toegankelijke ruimten, voorpleinen van stations, buitentoegangshellingen voor personen met beperkte mobiliteit met een maximumhelling van 5%, buitenzones die toegang geven tot de open lucht in handelsgalerijen of vloer van eetzalen, restaurants en kelders, enz.)
  • Classificatie R13 : getuigt van een heel sterke hechting (aangepast aan het gebruik van het type vloer van slacht- of veilinghuizen).

Krasbestendige terrasbekleding

Onze producten uit Silvadec houtcomposiet hebben een krasweerstand volgens het gebruik. De testen van het Centre Technique du Bois die uitgevoerd werden op producten van het Naturelle gamma (Elegance en Emotion planken) geven een plet- en schuurweerstand weer die overeenkomt met die van eik:  Brinell hardheid van 59,6 Mpa (heel resistent materiaal).

Volgens het gebruik (meubels, stoelen, enz.) richten we ons tot de best aangepaste plankenmodellen.