Onderhoudsinstucties en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn op basis van hout en vereisen periodiek onderhoud. Om een goede evolutie en veroudering van uw planken te garanderen, volg de aanbevelingen zoals beschreven in dit referentiedocument.

Er worden enkele algemene regels gegeven:

Onderhoudsblad voor vlonders en hekwerken | Natuurlijk bereik (PDF)
Onderhoudsblad voor vlonders en hekwerken | Hoogtechnologische reeks (PDF)

Wanneer en hoe de planken van uw Silvadec houtcomposietterras reinigen?

Het is noodzakelijk om uw buiteninterieur uit Silvadec houtcomposiet te reinigen: terrassen ten minste één ker per jaar, het beste in de lente en afsluitingen twee keer per jaar.

Terras :

Gebruik een borstel – veeg altijd in de lengterichting van de planken en was met water en een mild reinigingsmiddel (afwasmiddel). Reinig de openingen tussen de terrasplanken met een metalen lat voor een goede waterafvoer.

Afsluiting :

Wrijf met een borsteltje en was met water en een mild reinigingsmiddel (afwasmiddel). Raadpleeg de Onderhoudsinstructies voor specifieke vlekken. Hieronder stellen we twee verschillende reinigingsproducten voor afhankelijk van het soort vlek, uiterst geschikt voor de houtcomposietplanken uit van het Naturelle Gamma.

Opgelet:

  • Gebruik geen hogedrukreiniger
  • Gebruik geen oplosmiddel
  • Gebruik geen beits, verf of beschermend product, verfraaier, vernieuwer of dergelijke producten op het oppervlak van de planken

Naturelle gamma: Werking van de uv-stralen en van de regen doet de Elegance en Emotion composietplanken evolueren

– Naturelle gamma: Invloed van UV-stralen en regen doen de Elegance en de Emotion houtcomposiet planken evolueren

– De producten van het Naturelle gamma, dat wil zeggen de houtcomposietplanken Elegance en Emotion, ondergaan een tijdelijke verkleuring en vergeling planken bij de eerste blootstelling aan UV. Na enkele weken blootstelling aan weersomstandigheden krijgen de planken een kleur terug die heel erg aanleunt bij de oorspronkelijke kleur

– Door de invloed van UV en regen doorheen de seizoenen verminderen vetvlekken en oppervlakkige krasjes

– De terrasplanken Elegance gestructureerd ondergaan tekenen van evolutie. Het gestructureerd effect op het oppervlak verdwijnt na verloop van tijd.

Hightech gamma: Bijzonderheid van de Atmosphere composietplanken

– De producten van het High-Tech gamma, met name de Atmosphere planken voor terras, afsluiting en gevelbekleding zijn dankzij hun samenstelling eenvoudig te reinigen. Een laag polymeer maakt ze ondoordringbaar waardoor vlekken door huishoudelijk gebruik die onmiddellijk worden gereinigd, kunnen gemakkelijker worden verwijderd

– Ze moeten desondanks één keer per jaar gereinigd worden met een borstel en een mild reinigingsmiddel (afwasmiddel).